Categories: Archiv akcí

27. 9. pátek – BASTION FEST: ŠVIHADLO (30 let ;-) + Swamp Safari Sound System

Klubovné: 150,- Kč

Opět po roce je tady Bastion fest a jeho headlinerem je známá reggae-dub kapela Švihadlo. Koncert je součástí oslav 30. výročí kapely!

Právě před rokem vyšla poslední deska této nejvytrvalejší české reggae kapely Švihadlo, jejíž kořeny (roots 😉 sahají až do roku 1983.  Nahrávání “Času je málo” začalo v roce 2009 a deska byla dokončena na jaře 2011, z čehož trochu vyplývá, že si s ní Švihadlo dalo velkou práci. Kapela si chtěla především dokázat, že nezůstalo stát někde v minulém století, a dlouho pracovala na moderním zvuku celé desky. K tomu si vybrala o generaci mladšího Adama Lančiho (Mr. Cocoman – Cocojammin production), který celé album po hudební stránce produkoval, podílel se na aranžích,doplnil mnoho klávesových partů a při produkci dostal téměř zcela volnou ruku.

Deska je opravdu “velká” – obsahuje 14 tracků a víc než 50 minut hudby. Petr Štruma tu znova potvrzuje, že jako skladatel reggae v rodném jazyce stále asi nemá konkurenci, a nechybí také několik “výpovědí” v Praze žijícího Jamajčana Vincenta Richardse, který je členem Švihadla už víc než 20 let. Opravdovou lahůdkou pak je unikátní mužský sbor složený z nepřehlédnutelných osobností české reggae scény ve složení Kaya, Hroutil, Cocoman a Dr. Kary, který obohatil píseň “Šance”. Tradičními hosty na deskách Švihadla je dívčí vokální kvartet G*APEELS, dechovou sekci nahrál Bharata Rajnošek, perkuse Standa Vít z United Flavour a kdo bude pozorně poslouchat najde na desce i Václava Koubka…

 

Členy SWAMP SAFARI CREW jsou Kaya, Vincent (kromě Švihadla je ještě také členem skupiny Dub-O-Net) , již delší dobu nehrající Mighty RD a speciální hosté: z Mnichova Jah T a původem z Mali DJ Ama a.k.a 12Play. Kromě toho pod záštitou Vincenta a Kayi vznikla někdy kolem roku 2000 skupina selektorů SWAMP SAFARI FAMILY, něco jako hokejová farma. Členy byli dámy Martina (dnes řádná členka SSSS) a Kordula (momentálně nehraje) a DJ K-Kamil (momentálně žije převážně v Ústí nad Labem). Čas od času je můžete na akcích SWAMP SAFARI potkat. V prvních letech nového milénia na větších parties doplňovali SWAMP SAFARI ještě tanečnice Jana a Tereza a tanečník Eda a nepostradatelným členem SWAMP SAFARI CREW je též řidič, logistik a dnes už zcela rovnoprávný selector Hroutil.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

11. 6. 2011, sobota, Oblíbená dopitná s kapelou Lazy Lice

Klubovné dobrovolné! Jako každý rok i tentokrát proběhne rozloučení s klubovou sezónou, tentokrát s kapelou…

13 roky ago

14. 5. 2011, sobota, Kohout plaší smrt + Aretia

Klubovné 100,- Kč. Jako předkapela vystoupí jaroměřská kapelka Aretia, takže přijďte podpořit! Historie KPS [převzato…

13 roky ago

13. 5. 2011, pátek, Neurofunk Sessions 4

Klubovné: 50,- Kč. Holky to mají do 21.00 ještě o dvacku levnější (tznam. 30,- Kč).…

13 roky ago

29. 4. 2011, pátek, Bude Hipec, bude Binec Vol.1

Klubovné 100,- Kč pan Á a DJ Detroit, Station Peace, Detroit, Guy-G.

13 roky ago

15. 4. 2011, pátek, rezidentní noc [Ala’s birthday]

Klubovné grátis. Po roce je tu opět duben a s ním narozeniny (našeho :)) známého…

13 roky ago

16. 4. 2011, sobota, Rádio Jerevan + Hirošima + PSI

Klubovné 100,- Kč Při tomhle sobotním večeru zabrousíme na trochu ostřejší strunu. A sice se…

13 roky ago